Beskjæring av Rhododendron

Det har vært en hard vinter for en rekke planter, og Rhododendronen er i år spesielt utsatt. Grunnen til dette er at det er en soppsykdom som gjennom fjorårets våte sommer har spredd seg til en rekke Rhododendron. Eldre sorter som er plantet for mange år siden er spesielt utsatt. 

Vi er bekymret for denne sykdommen, da den også smitter over til yngre og i utgangspunktet kraftigere planter. Det er derfor viktig at om man ser at man har en Rhododendron som mister blader og ser pjusk ut, så må denne beskjæres kraftig. 

Mange er redd for å beskjære Rhododendron, da man ikke tror at den vil tåle dette. Det er helt feil, og en Rhododendron tåler beskjæring svært godt. 

Vi anbefaler derfor at om du ser mye døde blader, og spesielt svarte områder på bladstilken, så må du kutte Rhododendronen din neste helt ned, og la den vokse opp på nytt. Den kan gjerne beskjæres så hardt som man ser på bildet under: 

 

BardBasberg_ToppeBlomster_036.jpg